Τρίτη, 26 Μαΐου 2020

Δήμαρχος Τήνου: Όχι στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών, να πάρουν θέση οι Βουλευτές Κυκλάδων

Με ανοιχτή επιστολή του, ο Δήμαρχος Τήνου Γιάννης Σιώτος, εκφράζει και πάλι την αντίθετη βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου, και του Τηνιακού λαού για την επιχειρούμενη με (για να το πούμε κομψά) κατασταλτικό και αντιδημοκρατικό τρόπο εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί, και καλεί τους βουλευτές Κυκλάδων να πάρουν θέση. Η επιστολή του κου Σιώτου:

Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές Κυκλάδων,

Όπως γνωρίζετε, τoυς τελευταίους μήνες σύσσωμη η τοπική μας κοινωνία εκφράζει με όλους τους νόμιμους τρόπους (παραστάσεις, διαμαρτυρίες, ασκήσεις ενδίκων μέσων) την αντίθεση της στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή ‘’Πράσσα –Πολέμου Κάμπος’’.

Δυστυχώς, σήμερα πληροφορηθήκαμε από την τοπική κοινωνία της Τήνου αλλά και από δημοσιεύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μέσα ενημέρωσης, ότι στην περιοχή ‘’Πράσσα –Πολέμου Κάμπος’’ της Τήνου, όπου εκτελούνται οι εργασίες εγκατάστασης των ανεμογεννητριών, έγινε εκτεταμένη χρήση βίας, από το σώμα των αστυνομικών δυνάμεων, που είχε παραταχθεί στην εν λόγω περιοχή, με σκοπό την απομάκρυνση των διαμαρτυρομένων.

Καταγγέλλονται δε πρωτοφανείς αγριότητες και απρόκλητη βία από τις αστυνομικές δυνάμεις ενώ συνελήφθησαν δέκα (10) συντοπίτες μας που κρατούνται στο Α.Τ. Τήνου. Το κλίμα είναι στην τοπική κοινωνία βαρύ και τεταμένο, δεδομένου ότι οι σημερινές εικόνες είναι πρωτοφανείς για την τηνιακή κοινωνία, που διακατέχεται από βαθιά ειρηνική και φιλήσυχη κουλτούρα.

Γνωρίζετε, ότι η χρήση βίας πρέπει να αποφεύγεται. Πολύ περισσότερο που επιλέχθηκε και χρησιμοποιήθηκε ως μέσο καταστολής εν μέσω πανδημίας, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο και τη δημόσια υγεία.

Διαμαρτυρηθήκαμε, λοιπόν, έντονα για τα παραπάνω στην ηγεσία του αρμοδίου υπουργείου και στην ελληνική αστυνομία, απαιτώντας όπως αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις και εν γένει αποφευχθούν αντίστοιχα φαινόμενα χρήσης βίας.

Δια της παρούσας, ζητάμε και την δική σας παρέμβαση για την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων και δη σε καιρό πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης και την απελευθέρωση των συλληφθέντων συντοπιτών μας.

Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Τήνου
Ιωάννης Σιώτος


Να επισημάνουμε εδώ, ότι από τους Βουλευτές των Κυκλάδων έχει πάρει ήδη θέση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος. Κατά της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών έχεουν τοποθετηθεί σαφώς και η Λαϊκή Συσπείρωση Νότιου Αιγαίου, και η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτεσυσης στην ΠΝΑι Συμμαχία Νοτίου  Αιγαίου.
Η διοίκηση της ΠΝΑι, παρόλες τις πάγιες θέσεις της κατά των ανεμογεννητριών, δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη. Στην φωτογραφία πάντως, διακρίνουμε σε προηγούμενη συγκέντρωση τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κο Γιώργο Λεονταρίτη  εξ ευωνύμων του Δημάρχου- ελπίζουμε... όχι συμπτωματικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ
 
Atacon
web radio
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Ο Γ.Σκοπελίτης και ο Α.Πατηνιώτης την Τρίτη (26/4, 13:00) στο μεσημεριανό μαγκαζίνο του Volcano Tv.
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Επισημάνσεις της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης προς τα συναρμόδια για τον Τουρισμό Υπουργεία, στο πλαίσιο της επαναδραστηριοποίησης των ξενοδοχείων .
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου 26 και 29 Μαΐου – Θέματα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Κ. Παπαδόπουλος : Όλοι ξέρουν τι έχει χτίσει ο Α.Ο. Θήρας,παρά τις περίεργες συνθήκες στοχεύουμε και πάλι ψηλά.
ΕΛΛΑΔΑ
Δωρεάν διακοπές σε γιατρούς νοσηλευτές από τους επιχειρηματίες της Αστυπάλαιας!
ΕΛΛΑΔΑ
Ομαλά εξελίσσεται η πρώτη μέρα άρσης των περιορισμών, αυστηρά μέτρα και κανόνες στην ακτοπλοΐα.
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σας είχε λείψει;
ΕΛΛΑΔΑ
1η Ιούνη ανοίγουν Δημοτικά, Νηπιαγωγεία, Παιδικοί σταθμοί
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Γενική Συνέλευση στον Πανθηραϊκό
ΕΛΛΑΔΑ
Το πρωτόκολλο Ασφαλείας στις αερομεταφορές δημοσιεύτηκε από EASA και ECDC
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Ο Κώστας Παπαδόπουλος στην εκπομπή "Κυκλάδες και αθλητισμός"
ΕΛΛΑΔΑ
Από 15.5 οι απευθείας πτήσεις εξωτερικού προς το Δ.Α.Α. από 1.6 προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας
ΕΛΛΑΔΑ
Τελική ευθεία για την επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Η συνάντηση του Δημάρχου Θήρας με τους ποδοσφαιρικούς παράγοντες για τη συνένωση
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Το συγκινητικό "αντίο" της Τζένιφερ Νογκουέρας
hondos
Λιγνός
Mikres Aggelies
Poliiatreio
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ


ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
FOLLOW US
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.