Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020

Διευκρινίσεις για την αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων από το υπουργείο Τουρισμού

Τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα κλείνουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας που δεν έχουν πελάτες.

Αυτό αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από το υπουργείο Τουρισμού, ενώ διευκρινίζουν πως όσα έχουν πελάτες παρατείνεται κατά μια εβδομάδα η αναστολή της λειτουργίας τους, ώστε οι πελάτες τους να μπορέσουν να βρουν εναλλακτικές λύσεις.

Μάλιστα με υπουργική απόφαση θα ανακοινωθούν τα ξενοδοχεία που εξαιρούνται της αναστολής λειτουργίας και πρόκειται για ξενοδοχεία που εξυπηρετούν στρατιωτικούς, δυνάμεις της Frontex, εργαζόμενους σε δημόσια έργα.

Στη συνέχεια με τη συνδρομή του ΞΕΕ θα καταρτιστεί λίστα με τα ξενοδοχεία ανά περιφερειακή ενότητα που θα μείνουν ανοιχτά, ώστε σε κάθε ενότητα να λειτουργούν τρία ξενοδοχεία.

Χάρης Θεοχάρης: Μέτρα για τον τουρισμό με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα
Ο ελληνικός τουρισμός για να μπορέσει να έχει «επόμενη ημέρα» θα πρέπει η χώρα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότητα την απειλή του κορωνοϊού, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρηςς, αναφερόμενος στην απόφαση να κλείσουν όλα τα ξενοδοχεία της χώρας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Διαβεβαίωσε επίσης ότι το δώρο Πάσχα των εργαζομένων δεν θα χαθεί και όταν θα δοθεί το καλοκαίρι, μετά την κρίση θα είναι ένας μοχλός στήριξης της αγοράς με ρευστότητα.

Μιλώντας στο CNN Now και την Αμαλία Κάτζου, ο κ. Θεοχάρης περιέγραψε την εικόνα του ελληνικού τουρισμού όπως είναι σήμερα: «Ο ελληνικός τουρισμός για να μπορέσει να έχει επόμενη μέρα θα πρέπει η χώρα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότητα την απειλή αυτή και γιατί αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε υγιείς υπαλλήλους εργαζόμενους στον τουρισμό και υγιείς επιχειρήσεις για να ανταπεξέλθουν. Και θα σας πω λίγο τα μέτρα που παίρνουμε. Αλλά και γιατί δευτερευόντως αυτό θα είναι και το εργαλείο προσέλκυσης ανθρώπων, οι οποίοι θα δούνε ότι η χώρα μας  έχει ένα σοβαρό σύστημα υγείας που αντιμετωπίζει τέτοιου είδους καταστάσεις. Άρα, είναι κρίσιμο και για το σήμερα, αλλά και για την επόμενη μέρα, να είμαστε ενωμένοι μία γροθιά, η κυβέρνηση με τα μέτρα που παίρνει, αλλά και πολίτες με την συμμόρφωση στις εντολές των ειδικών, ώστε να βγούμε γρήγορα από αυτή τη διαδικασία τώρα, για να έχουμε προφανώς υγιείς επιχειρήσεις την επόμενη μέρα».

Σύμφωνα με το υπουργό Τουρισμού, από τη στιγμή που Υγειονομική Επιτροπή αποφάσισε ότι δεν είναι ασφαλές να έχουμε συγκεντρώσεις πάνω από 10 άτομα, «είναι προφανές ότι 10 άτομα σε πολλές περιπτώσεις είναι οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου, αρά  έπρεπε να παρθεί απόφαση και για να κλείσουν και τα ξενοδοχεία για να μη δημιουργείται οικονομικός κίνδυνος».

Τα μέτρα στήριξης του τουρισμού
Όπως είπε, «η κυβέρνηση έκλεισε για υγειονομικούς λόγους τις επιχειρήσεις αυτές. Κλείνοντας φυσικά για να μειώσουν τα κόστη, αλλά να στηριχθούν οι εργαζόμενοι τους με τα έξτρα εποχιακά επιδόματα, δύο μήνες Απρίλιο και Μάιο και με τα 800 ευρώ, αλλά και με την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών από το Κράτος για όλους αυτούς τους εργαζόμενους».


Συνεπώς, εργαζόμενοι και επιχειρήσεις στηρίζονται έμπρακτα με όλο αυτό το πακέτο των 10 δισ. ευρώ, όπως ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό, «με όλο αυτό το ξαναγράψιμο του Προϋπολογισμού και μέσω αυτής της στήριξης ξέρουμε ότι η επόμενη μέρα θα μας βρει με δίκτυο επιχειρήσεων στον τουρισμό που μπορεί να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην οποία ζήτηση θα δημιουργηθεί, όταν γυρίσουμε στην κανονικότητα».

Αναφερόμενος στα μέτρα οικονομικής στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων, επισήμανε: «Τρεις είναι οι πυλώνες στήριξης που αξίζει τον κόπο ενδεχομένως να του ξαναπούμε: Το εποχικό προσωπικό αλλά και το προσωπικό των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας, είτε παίρνει το επίδομα δύο μήνες ακόμα είτε παίρνει τα 800 ευρώ και τη στήριξη των ασφαλιστικών εισφορών. Έτσι οι εργαζόμενοι είναι καλυμμένοι. Οι επιχειρήσεις, μέσω του κλεισίματος, καλώς ή κακώς ξαναλέω έγινε για οικονομικούς λόγους, αλλά οι επιχειρήσεις έκλεισαν απόφαση του Κράτους, έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν τα καθημερινά και να κατεβάσουν το πρόβλημα στο ελάχιστο χωρίς να μετακυλούν το πρόβλημα του εργαζόμενου. Τρίτον, το πρόβλημα που μένει στις επιχειρήσεις είναι προφανές το πρόβλημα των δόσεων των δανείων τους και των επιταγών που είναι αυτή τη στιγμή στην αγορά. Εκεί τι κάνουμε; Ήδη ανακοινώθηκε από τις τράπεζες, με δική μας παρότρυνση, οι δυνατότητες που δίνουν για μη πληρωμή κάποιων δόσεων, για αναστολή των υποχρεώσεών τους και για διάφορες άλλες διευκολύνσεις και είμαστε καθημερινά σε επαφή. Εγώ χθες μίλησα και με τους τέσσερις μεγάλους τραπεζίτες και οι τέσσερις μου εξήγησαν το σχέδιο που έχουν για να στηρίξουν μία-μία τις επιχειρήσεις και ιδιαίτερα τις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου, οι οποίες είχαν μία καλή κατάσταση, ήταν ενήμερες, ήταν συνεργάσιμες και σήμερα αναγκάστηκα αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της πρωτοφανούς αυτής κατάστασης».
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
 
Reschedule
Koronoios
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Συμπληρωματικά μέτρα σε ΜΜΜ και ταξί μέχρι τέλος Μαΐου
Μεγάλο φορτίο Κινέζικου υγειονομικού υλικού στην Ελλάδα
Ν. Σαντορινιός: να υπαχθούν και οι ξεναγοί στα προστατευόμενα επαγγέλματα
Tο Οικουμενικό Πατριαρχείο παρατείνει την αναστολή εκκλησιαστικών τελετών επ' αόριστον
Δωρεά 13,5 εκατομμυρίων μασκών από το Ίδρυμα Ωνάση προς το Ελληνικό κράτος
Τον μισό τους μισθό για ένα δίμηνο στην μάχη κατά του κορωναϊού Πρωθυπουργός και ΠΤΔ
Επίδομα 800 ευρώ σε 1,7 εκατ. εργαζόμενους, στήριξη επιχειρήσεων και επαγγελματιών
Και τυπικά στην αθανασία ο Μανώλης Γλέζος
Η Τράπεζα Πειραιώς παρέχει ρευστότητα και μέσω της Κάρτας του Αγρότη 2020
Στ. Πέτσας: Φέτος δεν θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό - Δεν εξετάζεται περικοπή μισθών στο Δημόσιο
Ηλεκτρονικά η έκδοση δελτίου ανεργίας και η αίτηση επιδόματος ανεργίας
Εκπαιδευτική τηλεόραση από σήμερα στην ΕΡΤ2
Ξεκινάει κλινική μελέτη ανοσοθεραπείας σε έξι ελληνικές ΜΕΘ
Επέκταση με ΚΥΑ του κλεισίματος των καταστημάτων και χώρων λατρείας μέχρι 11 Απριλίου
Ολοκληρωμένο σχέδιο για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας τον Απρίλιο θα παρουσιάσει αύριο η κυβέρνηση
web radio
Web Tv
Hondos Cender
Denaxa
Mikres Aggelies
Nova
Poliiatreio
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ


ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
Διαφημιστικό - Αγγελίες: [email protected]
FOLLOW US
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.