Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Εκδόθηκε σχέδιο για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών σε περίπτωση έκρηξης στο Ηφαίστειο Σαντορίνης

Εγκρίθηκε από το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, η 1η Έκδοση του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Ηφαιστειακής Δραστηριότητας στο Ηφαιστειακό Σύμπλεγμα Σαντορίνης με την κωδική ονομασία «ΤΑΛΩΣ», στο πλαίσιο της εφαρμογής του Γενικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας «Ξενοκράτης».

Ο σκοπός του συγκεκριμένου  Γενικού Σχεδίου είναι η άμεση και συντονισμένη απόκριση των εμπλεκόμενων Φορέων σε Κεντρικό, Περιφερειακό και Τοπικό επίπεδο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από την εκδήλωση Ηφαιστειακής Δραστηριότητας στην Σαντορίνη και την άμεση διαχείριση των συνεπειών της, δράσεις που αποβλέπουν στην προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών, καθώς και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των υποδομών της χώρας.

Αναφορικά με την ανάλυση κινδύνου, όπως αναλυτικά αναφέρεται στο μέρος III του παρόντος Γενικού Σχεδίου, τονίζεται ότι τα παρουσιαζόμενα σε αυτή στοιχεία δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ ανάγκη πλήρως τεκμηριωμένα αποτελέσματα που δεσμεύουν την ΕΕΕΠΗΣ1 ως προς την ακρίβειά τους, είναι όμως επαρκή για την ανάπτυξη ρεαλιστικών σεναρίων ενδεχόμενης επαναδραστηριοποίησης με στόχο την κατάστρωση ενός αποτελεσματικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Ηφαιστειακής Δραστηριότητας στο Ηφαιστειακό Σύμπλεγμα της Σαντορίνης.

Το σχέδιο, περιγράφει ακόμη το ρόλο και την ευθύνη που αναλαμβάνει κάθε θεσμικός φορέας (Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, Δήμος Θήρας, Πυροσβεστική, Αστυνομία κλπ) για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού και το σωστό συντονισμό δράσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
atacon
106,4
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Η Σαντορίνη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα
Διήμερη επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων στη Σαντορίνη
Συντήρηση πλεγμάτων Αμμουδίου απο το Δήμο Θήρας
Γιάννης Χατζής “Δεν μπορώ να δεχθώ την έννοια υπερτουρισμού”
Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στις19 και 20 Απριλίου
Σε Καστελόριζο, Σαντορίνη, Νάξο και Πάρο ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, για τη Λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας
Ξεκίνησε ο νέος κύκλος εγγραφών στη Φιλαρμονική του Δήμου Θήρας
Συνάντηση μεταξύ του Δήμου Θήρας και στελεχών της πρεσβείας των Η.Π.Α.
"Και... του στραβού το δίκιο" στις 19 Απριλίου στις 19.00 απο τη ΘΕΑΤΡΙΚΉ ΟΜΑΔΑ του ΓΥΜΝΑΣΊΟΥ ΘΗΡΑΣ
Ενημέρωση για τα δρομολόγια των Blue Star 1 και Chios λόγω της απεργίας στις 17/4 απο το Dakoutros Travel
Προγραμματισμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση στις 18 Απριλίου
IODP Expedition 398: Παρουσίαση των πρώτων αποτελεσμάτων για το ηφαιστειακό συγκρότημα της Σαντορίνης
Συνέντευξη στο Volcano TV στις 17/4 θα παραχωρήσει ο πρόεδρος της Π.Ο.Ξ. Γ. Χατζής, τοποθετούμενος σε ζητήματα που απασχολούν το νησί μας
Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στις 16 και 17 Απριλίου
Η Princess Cruises ανακοίνωσε την ακύρωση αφίξεων τoυ Sun Princess στη Σαντορίνη
Hondos_KE
apolimantiki
ΔΕΥΑΘ 29/6
Volcano TV
© 2024 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.