Τρίτη, 26 Μαΐου 2020

Οικογενειακές επιχειρήσεις που ενισχύουν την υγειονομική ασφάλεια και ενισχυμένη αστυνόμευση για την αποφυγή συνωστισμού στα δημοφιλή αξιοθέατα του νησιού, οι αναφορές του Δημάρχου Θήρας

Οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που ενισχύουν την υγειονομική ασφάλεια και η ενισχυμένη αστυνόμευση με την άφιξη 40 αστυνομικών από τις 8 Ιουνίου με σκοπό την αποφυγή του συνωστισμού των επισκεπτών στα δημοφιλή αξιοθέατα του νησιού, αποτέλεσαν τις κύριες αναφορές του Δημάρχου Θήρας στις δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, με αφορμή την έναρξη της φετινής, ιδιαίτερης, τουριστικής χρονιάς.
 
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Θήρας κ. Σιγάλα, μετά και τα εξειδικευμένα μέτρα που πάρθηκαν λόγο των τοπικών ιδιαιτεροτήτων που αφορούσαν στη διακοπή της οικοδομικής δραστηριότητας έχουμε προσαρμοστεί και δουλέψει πάνω στην επόμενη μέρα, με πλεονέκτημα το ότι το 85% των επιχειρήσεων του νησιού αποτελείται από μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, γεγονός που ευνοεί την αποφυγή του συνωστισμού.
 
Επιπλέον, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι σε συμφωνία με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοίδη, αποφασίστηκε να εργαστούν στο νησί 40 επιπλέον αστυνομικοί από τις 8 Ιουνίου, οι οποίοι θα διασφαλίσουν την ομαλή ροή και διάχυση των επισκεπτών σε όλα τα σημεία του νησιού, αποτρέποντας τον συνωστισμό στα τουριστικά δημοφιλή σημεία του νησιού μας.
 
Ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας, ο κ. Σιγάλας ανέφερε ότι το Νοσοκομείο του νησιού είναι άρτια οργανωμένο, αποτελώντας πρότυπο αλλά και «πιλότο» στο χώρο του, συμπληρώνοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα αφιχθεί ειδικό κλιμάκιο του ΕΚΑΒ που συνεργασία με το Νοσοκομείο θα προετοιμάσουν τον τρόπο διαχείρισης περιστατικών από το ξενοδοχείο αναφοράς έως την ενδεχόμενη διακομιδή.
 
Σχετικά με την επισκεψιμότητα ο Δήμαρχος ανέφερε ότι η Σαντορίνη πέρσι είχε 3 εκατομμύρια αφίξεις, από ένα, περίπου, από την κρουαζιέρα, την ακτοπλοΐα και το αεροδρόμιο,  με τις φετινές προβλέψεις να κυμαίνονται στους 500 χιλιάδες επισκέπτες.
 
Τέλος, ο κ. Σιγάλας υποστήριξε ότι δεν είχαμε ποτέ υπερτουρισμό, αλλά τοπικό συνωστισμό εξ αιτίας των αδύναμων και ελλιπών υποδομών του νησιού.
 
 
 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 
Atacon
web radio
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Επισημάνσεις της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης προς τα συναρμόδια για τον Τουρισμό Υπουργεία, στο πλαίσιο της επαναδραστηριοποίησης των ξενοδοχείων .
Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου 26 και 29 Μαΐου – Θέματα
Σας είχε λείψει;
Οικογενειακές επιχειρήσεις που ενισχύουν την υγειονομική ασφάλεια και ενισχυμένη αστυνόμευση για την αποφυγή συνωστισμού στα δημοφιλή αξιοθέατα του νησιού, οι αναφορές του Δημάρχου Θήρας
Περί αστικής ευθύνης των τουριστικών επιχειρήσεων σε περίπτωση κρούσματος
Συνάντηση Δημάρχου - Διοίκησης ΑΕΜΥ για το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας
Ευχαριστήριο Πτωχοκομείου προς το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας
Ο ΔΕΔΔΗΕ, απαντά στις ερωτήσεις του Δήμου Θήρας. Σχεδόν...
Εποικοδομητική συνάντηση Δημάρχου Θήρας - Υπουργού Εργασίας
Δήμος Θήρας: Ευχαριστούμε για τις δωρεάν διακοπές ρεύματος, αλλά... ως εδώ
Ο καθαρισμός του οδικού δικτύου προχώρησε στο Ημεροβίγλι
Διακοπή ηλεκτροδότησης (22.5)
Ευχαριστήριο Πτωχοκομείου στην Π.Ν.Α.
Εποικοδομητική συνάντηση Δημάρχου Θήρας στο Υπ. Προστασίας του Πολίτη - 40 επιπλέον αστυνομικοί με περιπολικά, μοτοσυκλέτες και σύγχρονο εξοπλισμό στη Σαντορίνη
Μαθήματα κολύμβησης από τον Ναυτικό Όμιλο
hondos
Λιγνός
Mikres Aggelies
Poliiatreio
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ


ΦΗΡΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 84700
ΤΗΛ: 22860 24500 & 25221
SKYPE: neasantorinis
EMAIL: [email protected]
FOLLOW US
© 2020 Ιδιοκτησία: VOLCANO VIEW AE. All rights reserved.